¦roda 8 Maja 2024 | Imieniny: Kornela, Lizy, Stanis³awa os�b on-line [1] | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Kalendarium: Nie Przegap!
w III Dolno¶l±skim Festiwalu Zupy pod patronatem Marsza³ka Województwa Dolno¶l±skiego 09 lipca br. godz.15,00 Centrum Kultury w Jedlinie - Zdroju - Uczestnicy indywidualni, (rodziny) przygotuj± minimum 6 l zupy - Restauratorzy oraz w³a¶ciciele gospodarstw agroturystycznych przygotuj± minimum 10 l zupy - Wszyscy uczestnicy Festiwalu , 1 litr zupy w oddzielnym naczyniu wraz z przepisem na zupê dostarczaj± do recepcji Festiwalu – Kawiarnia Centrum Kultury, Pl. Zdrojowy 5, w godz. 15,00 – 17, dokonuj±c w ten sposób formalnego zg³oszenia, - Pozosta³± ilo¶æ zupy uczestnicy konkursu serwuj± publiczno¶ci festiwalowej w plastikowych kubkach, - Uczestnicy obowi±zkowo musz± posiadaæ swoje naczynia (garnek lub termos, chochlê, plastikowe kubki i ³y¿eczki), Maciej Kuroñ Termin zg³oszenia do udzia³u w konkursie up³ywa 6 lipca br. o godz.15:30 w Urzêdzie Miasta w Jedlinie - Zdroju, tel/fax. 074/8455-215, 8455-216, e-mail: rada@um.jedlina.pl. W konkursie festiwalowym zostan± przyznane Z³ote, Srebrne i Br±zowe Wazy w kategoriach: ~uczestników indywidualnych ~restauratorów i gospodarstw agroturystycznych Zwyciêzcy otrzymaj± tak¿e atrakcyjne nagrody |
Co s±dzisz o obostrzeniach w zwi±zku z og³oszon± pandemi±?
:: Ruszaj± dotacje z KPO dla przedsiêbiorców
Ju¿ od pocz±tku maja przedsiêbiorcy bêd± mogli sk³±daæ wnioski o wspracie na rozszerzenie lub zmianê profilu dotychczasowej dzia³alno¶ci prowadzonej w sektorach takich jak hotelarstwo, gastronomia (HoReCa), turystyka i kultura.
:: Koronkowa nauka cierpliwo¶ci w Oknie Artystycznym
:: Siódemka Bielawa znowu wygrywa
:: Sportowcy i Trenerzy klubów z Gminy Czarny Bór docenieni
:: Oficjalne treningi tras± 35. Sudeckiej 100!
Szukaj w newsach:
Szukaj po czasie emisji:
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||